В мене є віра в покращення.

Чергова зустріч з командою Центру реабілітаційної медицини  Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського.

Роман Литвинов, фізичний терапевт Центру в залі працює разом з пацієнтом.

- Доброго Вам дня! Поділіться з нами секретами свого відновлення. Кілька місяців назад Ви проходили реабілітацію та були на візку?

- Доброго дня, мене зовуть Ігор.

Потрапив у лікарню в кінці 2023 року з інсультом, спочатку в нейрохірургічне відділення. Був паралізований. Був дуже песимістичний настрій, так як хвороба серйозна, не ходити, не рухатися. І коли мене перевели в Центр реабілітаційної медицини – настрій покращився. Я побачив «космічні» технології, які можуть людину із нерухомої зробити доволі рухомою. У відділенні я вже другий раз, я вже трішки розходився. Я рухаюся, в мене рухаються руки, я можу себе обслуговувати. І в мене велика надія, що я хоч і не на всі 100 відсотків, але відновлюся. В мене є віра в покращення, є бажання та впевненість в своїх можливостях та є чудовий медичний колектив – я просто закоханий в працівників відділення. Я їм щиро дякую. Багато людей у відділення заїжджали на візках, як і я, а виходять самостійно. І це чудовий приклад для наслідування. Тренування на різних тренажерах під наглядом фахівців -і видно результат. Роман Олександрович каже: зараз будемо ходити і забирає ходунки. І я пішов. Така надія і впевненість в своїх можливостях, така віра в слова професіонала.

Роман Литвинов: Ви звернули увагу, що у відділенні багато пацієнтів після перенесених інсультів, з парезами та порушенням функції кінцівок. Відділення оснащене комплексом реабілітаційного обладнання на різні групи м’язів, пацієнт разом з помічником фізичного терапевта починає з легких вправ та поступово переходить до більш складних вправ, поступово відновлюючи функції кінцівок. Більшість пацієнтів, які потрапляють до нас на візках – виписуються та повертаються з тростинкою, або з ходунками.

І пацієнт з фізичним терапевтом продовжив своє відновлення на антигравітаційній біговій доріжці.

Дякую колективу Центру реабілітаційної медицини за результативну роботу, за відновленне здоров’я Українців та бажаю нових успіхів та досягнень! А усім пацієнтам Центру бажаю швидкого відновлення!  

Проект «Партнерство між лікарнями - партнери зміцнюють здоров'я» фінансується за рахунок коштів Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) https://www.bmz.de/en в рамках грантової програми «Підтримка партнерств в сфері охорони здоров’я» https://hospitalpartnerships.org/...//www.bmz.de/enDeutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) https://www.giz.de/en/html/index.html

http://rehab.pl.ua/

Віталій Шевченко, виконавчий директор БО "Лікарняна каса Полтавщини", координатор проекту