За ці знання ми платимо дуже високу ціну

22 травня 2024 року в Києві проведено конференцію з міжнародного медичного партнерства
Відкривала конференцію медичних партнерств Перша Леді України Олена Зеленська:
- Вдячна пану Ляшку та всьому МОЗУ, що підхопили ідею та розвивають її. І у нас вже є чудові результати.
Вдячна Німеччині за підтримку та 18 партнерст, вдячна Франції за 9 партнерств в різних регіонах і напрямках, вдячна усім країнам які надають домомогу.
Вдячна міністу охорони здоров’я Естонії Рііні Сіккут та міністру охорони здоров’я Литовської Республіки Арунасу Дулкісу, які зараз тут, вдячна Вашим країнам та Вашим лікарням, які одні з перших допомагали лікувати хворих та поранених, а сьогодні Ваші клініки - партнери наших клінік.
Важливо, щоб наше партнерство росло і продовжувалося, я рада анонсувати, що сьогодні додається 8 нових угод. І також сподіваюсь, що долучаться ті, що ще не долучився. Тут присутні посли Швейцарії та Італійської Республіки. І ми будемо раді бачити також Швейцарію і Італію партнерами наших лікарень.
Що Україна може дати на додаток до нашої вдячності? Це досвід. Український досвід лікувань політравм та бойових травм, досвід в екстремальній медицині з масовим надходженням пацієнтів. Наші лікарі, хірурги щодня виконують надскладні завдання. Це те, цим потрібно ділитися. За ці знання ми платимо дуже високу ціну і вони не мають пропасти, вони можуть допомогти в розвитку медицини всього світу. Хоча ми сподіваємося , що вам не прийдеться лікувати рани від вибухів у Ваших країнах. Адже Україна робить усе, щоб війна не пішла далі.
Хочу звернутися до представників українських клінік. Прошу Вас також проявляти ініціативу і скористатися унікальними можливостями, що дає медичне партнерство. Скористайтеся ними якомога якісніше і зробіть це ради ваших пацієнтів, яким ця можливість може врятувати життя.
 
Представники міжнародних медичних партнерств поділилися досвідом плідної роботи.
Розвиваються нові проекти, використовуються сучасні технології, проходить навчання та обмін досвідом та знаннями.