Дякую чудовому колективу за увагу до пацієнтів та допомогу

Сьогодні в Центрі реабілітаційної медицини ПОКЛ зустріч з кандидатом медичних наук, доцентом закладу вищої освіти кафедри фізичної та реабілітаційної медицини Полтавського державного медичного університету МОЗ України, лікарем фізичної та реабілітаційної медицини Страшком Євгеном, який проводить практичне навчання зі лікарями-слухачами кафедри, яку очолює, виконуюча обовязки завідуючої кафедри доцент Донченко Вікторія Іванівна.

-          Доброго дня, пане Євгене. Розкажіть, будь ласка про свій напрямок навчання, адже Ваші випускники зараз дуже затребувані.

-                Доброго дня. ПДМУ проводить навчання за освітньо-професійною програмою «Терапія та реабілітація» за напрямком «Ерготерапія» для першого бакалаврського рівня вищої освіти та для магістрів.

Студенти 4 курсу медичного факультету №1, медичного факультету №2 та стоматологічного факультету проходять навчання на кафедрі та проходять теоретичні та практичні навчання на сучасній матеріально-технічній базі Центру реабілітаційної медицини ПОКЛ.

Також зараз проходять виробничу практику студенти, які закінчують 2 курс та будуть майбутніми ерготерапевтами.

Кілька місяців на кафедрі проходять підвищення кваліфікації лікарі з Полтавських лікарень.

В своєму навчанні вони використовують також матеріал лекцій згідно міжнародного проект по співпраці Altmühlseeklinik Hensoltshöhe (Німеччина) з Полтавською обласною клінічною лікарнею ім. М.В.Скліфосовського.

І студенти, і слухачі кафедри опановують здатність вирішувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми, пов’язані з фізичною терапією та ерготерапією, що характеризуються комплексністю та невизначеністю умов, із застосуванням положень, теорій та методів медико-біологічних, соціальних, психолого-педагогічних наук.

Студенти навчаються та допомагають пацієнту на тренажері виконувати вправи. 

-   Доброго дня. Розкажіть, будь ласка, як проходить Ваше лікування?

-   Доброго дня. Я Шкурпела Віктор Павлович, учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, інвалід 2 групи. Постійний клієнт обласної лікарні.

На даний час виникли проблеми з колінними суглобами. Передбачається заміна правого колінного суглобу, а потім може й лівого. А на даний час лікарі запропонували пройти реабілітацію та можливо вдасться стримати прогресування хвороби та відтермінувати операції. Я пройшов консультації чудових фахівців, займаюся на чудових тренажерах, яких тут достатньо. Я тільки розпочав тренування та сподіваюся, що все буде добре. І я зможу ходити та відвідувати своїх друзів.

Дякую чудовому колективу за увагу до пацієнтів та допомогу. Бажаю розвитку на користь Українцям!

  -  Дякую колективу кафедри за навчання молодих фахівців, колективу Центру реабілітаційної медицини за роботу та бажаю нових успіхів та досягнень! А усім пацієнтам Центру реабілітаційної медицини бажаю швидкого відновлення!  

Проект «Партнерство між лікарнями - партнери зміцнюють здоров'я» фінансується за рахунок коштів Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) https://www.bmz.de/en в рамках грантової програми «Підтримка партнерств в сфері охорони здоров’я» https://hospitalpartnerships.org/...//www.bmz.de/enDeutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) https://www.giz.de/en/html/index.html

http://rehab.pl.ua/

Віталій Шевченко, виконавчий директор БО "Лікарняна каса Полтавщини", координатор проекту

На фото:

  1.      Заняття зі слухачами курсів підвищення кваліфікації

2.      Практичні заняття зі студентами 2 курсу разом з пацієнтом.

3.      Робота у відділенні з пацієнтами.