Я люблю свою роботу.

Продовжуємо зустрічі з командою Центру реабілітаційної медицини  Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського.

У залі разом з пацієнткою працює асистент фізичного терапевта Тетяна Рудас - асистент ерготерапевта.

-         Доброго Вам дня! Розкажіть, будь ласка, як проходить Ваше лікування?

- Мене зовуть Катерина, У Центр я потрапила тиждень тому, після видалення міжхребцевої кили. Хвороба проявилася вперше рік тому, коли раптово відмовила нога і я впала. Було сильне –запалення гребців, яке лікувала амбулаторно, потім було вдруге загострення, потім втретє.

В мене сидяча робота і я щоденно після роботи ходила на фізичні тренування. Але після сильних стресів організм підвів і прийшлося зробити операцію. Дякуємо, що є такий Центр, бо при хворобі ти відчуваєш себе не впевнено та не знаєш, що робити. Зараз стан покращується завдяки щоденним тренування на тренажерах під пильним та уважним поглядом персоналу Центра. Дякую усьому персоналу за їх працю!

- Пані Тетяно! Що Ви відчуваєте коли щоденно йдете на робот у Центр?

- Я працюю з першого дня у відділенні, стаж роботи в медицині з 1994 року. Реабілітацією займаюся з 2007 року.

Я люблю свою роботу. І хочеться допомагати. Спочатку я працювала в дитячій реабілітації. Там допомагала діткам з ДЦП, з органічними враженнями нервової системи. Але потім так сталося, що перейшла в Центр реабілітаційної медицини.

Хочеться допомогти людям. Велике бажання допомагати і військовим і цивільним людям, адже зараз хвороби помолодшали – з інсультами поступають і в 35  років.

Хочеться, щоб люди жили повноцінно і не звучало – «людина з обмеженими можливостями», хочеться максимально поставити їх на ноги. Але ми припускаємо, а бог вирішує, а ми робимо все можливе, що в наших силах. Нам допомагає пацієнт з бажанням та прагненням до одужання.

Хочеться відмітити багато покращень за останній період – сильно допомагає влада та отримуємо, як допомогу від закордонних друзів, багато нової чудової апаратури та обладнання. За що велика подяка і від персоналу, і від пацієнтів, адже тепер реабілітація проходить більш результативніше та продуктивніше.

У нас чудовий, згуртований колектив, в якому приємно працювати  і  з задоволенням іти на роботу.

Є кілька бажань, які спільні в усьому колективі -  це Перемога та мир. А потім хотілося б трішки ремонту, покращити умови перебування, трішки збільшити зали, адже будівля ще часів Скліфосовського,  але ми розуміємо, що зараз війна і це можливо не на часі. Та маємо надію, що по закінченню війни у відділенні буде значне покращення. Адже уже зараз багато країн починають допомагати відновлювати Україну.

Бажаю пацієнтам Центру реабілітаційної медицини швидкого відновлення!  Дякую колективу Центру за вашу роботу, за збережене здоров’я Українців.

Проект «Партнерство між лікарнями - партнери зміцнюють здоров'я» фінансується за рахунок коштів Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) https://www.bmz.de/en в рамках грантової програми «Підтримка партнерств в сфері охорони здоров’я» https://hospitalpartnerships.org/...//www.bmz.de/enDeutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) https://www.giz.de/en/html/index.html

http://rehab.pl.ua/

Віталій Шевченко, виконавчий директор БО "Лікарняна каса Полтавщини", координатор проекту