Тут багато новітнього обладнання та нових можливостей.

Продовжуємо зустрічі з командою Центру реабілітаційної медицини  Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського.

У залі Роман Литвинов, фізичний терапевт Центру працює разом з пацієнтом на антигравітаційній біговій доріжці.

-   Доброго Вам дня! Розкажіть, будь ласка, як проходить Ваше лікування?

- Доброго дня. Мене зовуть Євгеній. Я рік тому робив операцію в нейрохірургічному відділення  лікарні. Була видалена міжхребцева кила, яка з’явилась раптово після значних навантажень. Після операції кожні 3 місяці шли загострення, приймав протизапальні та знеболюючі, але це не завжди допомагало. Не відчував пальців на ногах, кожен ранок було тяжко підніматися, проблеми зі стопами, з ходьбою. По рекомендації лікарів я потрапив у Центр для проведення реабілітації та відновлення, адже тут багато новітнього обладнання та нових можливостей. Ще 10 днів планую проводити заняття під наглядом працівників Центру. Маю надію, що буде покращення, адже потрібно повертатися на роботу.

Робота центру чудова, колектив відмінний. Дякую їм за все та бажаю розвитку і удачі у їх праці, а усім нам мирного неба та Перемоги.

Роман Литвинов: пацієнт зараз працює на  сучасному обладнанні, яке дозволяє після операції відновити звичну біомеханіку ходьби та бігу, механічно зменшуючи вагу тіла на 30-50-70%, що дуже необхідно на початку занять та полегшує відновлення координації, сили та витривалості. А в подальшому в комплексі з блочними тренажерами реабілітація проходить швидше та з кращими результатами. У нас зараз велика кількість пацієнтів з подібною патологією і нам вдається більшості з них швидко відновитися.

-         -  Дякую колективу Центру за вашу роботу, та бажаю нових успіхів та досягнень! А усім пацієнтам Центру реабілітаційної медицини бажаю швидкого відновлення!  

Проект «Партнерство між лікарнями - партнери зміцнюють здоров'я» фінансується за рахунок коштів Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) https://www.bmz.de/en в рамках грантової програми «Підтримка партнерств в сфері охорони здоров’я» https://hospitalpartnerships.org/...//www.bmz.de/enDeutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) https://www.giz.de/en/html/index.html

http://rehab.pl.ua/

Віталій Шевченко, виконавчий директор БО "Лікарняна каса Полтавщини", координатор проекту