Дякую колегам за моє відновлення!

Продовжуємо знайомство з роботою реабілітаційної команди Центру реабілітаційної медицини  Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського.

Лікар фізичної і реабілітаційної медицини Ірина Пчелінцева нам уже розповідала про роботу відділення, а сьогодні познайомить зі своїми пацієнтами. В залі пацієнтам допомагають займатися фізичний терапевт Роман Литвинов та асистент фізичного терапевта Олена Хахуза.

На тренажерах працює пацієнтка.

- Доброго дня! Розкажіть, як ви потрапили до даного відділення та як проходить лікування?

-Доброго дня! Мене звати Таміла, я військовий лікар. У липні я отримала травму плеча, розриви ротаційної манжети. В кінці вересня мене прооперовано, була ортроскопічна операція лівого плечового суглобу. Півтора місяця була пов’язка Дезо, почали розробку через півтора місяці після операції. Але на жаль не продовжили, бо трапилася ще одна тяжка операція і ми лише недавно приступили до продовження реабілітації плечового суглобу.

Тут як раз у Центрі з’явилися важливі блокові тренажери. І я дуже вдячно, бо рука була дуже ослаблена після операції та пов’язки Дезо. Відсотків на 80 вона була слабша за праву. З такими початковими даними ми й почали розробку суглобу. На сьогоднішній день, завдяки блочним тренажерам, рука відновилась на майже 80 відсотків, рухливість збільшилася в суглобі, і значно виросла в силі.

Блочні тренажери гарно працюють і потрібні для реабілітації як цивільного населення, так і військових, які після травм чи після операцій.

Дякую колегам за моє відновлення!

-   Дякуємо Вам за Вашу роботу, адже Ви також допомагаєте рятувати наших Захисників та Захисниць. Бажаємо швидкого одужання!

Проект «Партнерство між лікарнями - партнери зміцнюють здоров'я» фінансується за рахунок коштів Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) https://www.bmz.de/en в рамках грантової програми «Підтримка партнерств в сфері охорони здоров’я» https://hospitalpartnerships.org/...//www.bmz.de/enDeutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) https://www.giz.de/en/html/index.html

http://rehab.pl.ua/

Віталій Шевченко