Зустріч з фізичним терапевтом Центру реабілітаційної медицини Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського Романом Литвиновим.

- Пане Романе, яку ланку в реабілітації займає фізична терапія?

- В сучасних реаліях фізична терапія – це один з ключових інструментів для відновлення мобільності рухів. Вона охоплює обстеження, вивчення, оцінку, діагностування, прогнозування та планування догляду і повторного обстеження. Адже є хвороби, які неможливо вже вилікувати, але стан здоров’я можна значно покращити, щоб людина могла відчуватися більш комфорно в соціумі та вести більш повноцінне життя.

Аналіз змін в стані пацієнта ми проводили у відповідності до МКФ. Тепер нам також буде допомагати автоматизована Ізокінетична система вимірювання сили Iso-Check, яку надали Центру реабілітаційної допомоги в рамках проекту «Партнерство між лікарнями - партнери зміцнюють здоров'я» друзі – партнери Altmühlseeklinik Hensoltshöhe (Німеччина).

Дане обладнання надає можливість реабілітаційній команді більш детально аналізувати результати реабілітації у відповідності до початкового обстеження та призначеного індивідуального плану реабілітації та відслідковувати зміни м’язевого тонуса в кожній групі м’язів в ході лікування.

Поки ми налаштовували обладнання, до Центру завітали артисти Полтавський академічний симфонічний оркестр які дали невеликий концерт для наших Захисників.

Дякуємо нашим Захисникам за кожен ранок на Українській землі!

Дякуємо артистам за хвилини радості!

Дякуємо медичному колективу за відновлене здоров’я Українців.

Дякуємо друзям з Німеччини за допомогу!

 Проект «Партнерство між лікарнями - партнери зміцнюють здоров'я» фінансується за рахунок коштів Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) https://www.bmz.de/en в рамках грантової програми «Підтримка партнерств в сфері охорони здоров’я» https://hospitalpartnerships.org/...//www.bmz.de/enDeutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) https://www.giz.de/en/html/index.html

http://rehab.pl.ua/

Віталій Шевченко

Фото виступу артистів зі сторінки: Полтавський академічний симфонічний оркестр