Нова зустріч з працівниками Центру

В процесі налаштування отриманого згідно проекту обладнання поспілкувалися з старшою медичною сестрою Центра реабілітаційної медицини Світланою Сакун.

- Пані Світлано, як змінилася робота відділення після створення Центру?

- Якщо раніше ми надавали допомогу лише з приводу неврологічних захворювань, то з 2 січня 2023 року – напрямок допомоги значно розширився. До нашого Центру на реабілітацію поступають після інсультів, інфарктів, травм та поранені військові і цивільні з гарячих районів нашої країни. На сьогоднішній день, маючи досвідчений лікарський склад та концепцію розвитку реабілітаційного відділення, центр надає професійну та якісну реабілітаційну допомогу усім, хто її потребує. Ще в довоєнні часи питання щодо створення й оснащення реабілітаційних центрів стояло гостро.

Створення професійного Центру реабілітації для дорослих в самому центрі України зможе прокласти шлях для нових можливостей для багатьох людей, що постраждали в першу чергу від війни.

В Центрі реабілітаційної медицини працює висококваліфікована команда фахівців: лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, ерготерапевти, фізичні терапевти, асистенти фізичних терапевтів, психологи, масажисти, сестри медичні, молодші медичні сестри.

Медичний персонал центру надає цілодобову висококваліфіковану допомогу, для відновлення фізичних та психологічних функцій організму, що допомагає відновлюватися пацієнтові та пристосовуватися до повсякденного життя.

 Дякуємо нашим Захисникам за кожен ранок на Українській землі!

Проект «Партнерство між лікарнями - партнери зміцнюють здоров'я» фінансується за рахунок коштів Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) https://www.bmz.de/en в рамках грантової програми «Підтримка партнерств в сфері охорони здоров’я» https://hospitalpartnerships.org/...//www.bmz.de/enDeutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) https://www.giz.de/en/html/index.html

http://rehab.pl.ua/

Віталій Шевченко