Фармацевтичний формуляр БО "Лікарняна каса Полтавщини" - Десяте видання вже в дії.

З жовтня 2023 року БО «Лікарняна каса Полтавщини» поновила Фармацевтичний формуляр організації - Десяте видання (перелік лікарських засобів, які надаються власникам картки ЛК безкоштовно) – це адаптована, зручна для користування версія Державного формуляру лікарських засобів 2023 року.
Відтепер в переліку ЛК 1070 життєво-необхідних та необхідних препаратів. Добавлено понад 350 нових препаратів.
Значно розширено переліки основних розділів.
Враховуючи стресовий стан населення та необхідність допомоги при розладах психіки - добавлено новий розділ та допомогу по діагнозах: (F00-F99) «Розлади психіки та поведінки» при лікуванні в інших відділеннях. Про необхідність даного розділу підтверджує 1400 переглядів даного розділу Формуляру на сайті організації за півтора місяці.
Власники картки ЛК можуть отримати допомогу як при стаціонарному лікуванні, так і при амбулаторному.
ЛК компенсує за амбулаторну допомогу за усі діагнози, крім програми «Доступні ліки» та гострої хірургічної патології.
Держава гарантує забезпечення ліками в стаціонарах згідно Національного переліку лікарських засобів. Це перелік життєво необхідних ліків для надання невідкладної допомоги, які надаються за рахунок бюджету.
В Державному формулярі в кілька разів більше груп необхідних препаратів, які лікарі призначають пацієнтам. І пацієнти їх змушені докупляти за власні кошти. Цей перелік значно розширено і в Фармацевтичному формулярі ЛК, щоб власники картки ЛК не придбавали ці препарати, а були забезпечені за кошти організації.
На фото компенсації за самостійно придбані ліки в жовтні, які ЛК компенсує власникам картки ЛК.
Скачати Формуляр можна з сторінки «Формуляр» сайту БО Лікарняна каса Полтавщини:
Ознайомитися з Формуляром, чи користуватися ним через комп’ютер чи мобільний телефон можна з сторінки «Формуляр ЛК» БО Лікарняна каса Полтавщини:
Запрошуємо власників картки ЛК ознайомитися з переліком діагнозів та лікарських засобів, які може надати організація.
Запрошуємо медичних працівників до користування Фармацевтичним формуляром ЛК, адже в ньому вибрані життєво необхідні та необхідні лікарські засоби, які мають доказову базу, та які включені до Державного формуляру лікарських засобів.