Отримання допомоги Полтавською лікарнею

 
25 жовтня 2023 року згідно спільного Німецько - Українського проекту «Партнерство між лікарнями - партнери зміцнюють здоров'я» по співпраці Altmühlseeklinik Hensoltshöhe (Німеччина), з Полтавською обласною клінічною лікарнею ім. М.В.Скліфосовського (Україна) до медичного закладу прибула гуманітарна допомога.
Від Altmühlseeklinik благодійною організацією "Лікарняна каса Полтавщини" було передано 29 медичних функціональних ліжок (б/в). Також від Altmühlseeklinik обласна лікарня отримала 30 матраців, 30 наматрацників, 29 тримачів опорний (підйомник) + 29 ручки для захоплення, які допомагатимуть пацієнту піднятися з ліжка. Обладнання розподілено по відділеннях лікарні.
Проект реалізує Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH. Його замовляє та фінансує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і співфінансує Фонд Ельзи Кронер-Фрезеніус (EKFS).
Згідно проекту на протязі найближчого часу до лікарні прибуде новітнє реабілітаційне обладнання для Центру реабілітаційної медицини на суму 100 тисяч евро та 30 функціональних медичних ліжок, приліжкові тумби та шафи в палати на суму 50 тисяч євро.
На протязі проекту німецькі лікарі проведуть курс лекцій з реабілітаційної медицини. Перші лекції були 28 вересня та 23 жовтня. Ознайомитися з ними можна на Ютуб-каналі БО «Лікарняна каса Полтавщини», де будуть розміщені і наступні лекції. На даний час 89 слухачів з 12 медичних закладів запрошені та приймають участь в онлайн-лекціях.