Боронити Україну допомагають представники різних країн.

Сьогодні спілкуємося з Оленою Хахузою - Асистентом фізичного терапевта Центру реабілітаційної медицини Полтавська обласна клінічна лікарня імені М.В. Скліфосовського
- Пані Олена, що Вас підтримує у Вашій роботі з пацієнтом?
- Переважна більшість пацієнтів це військові, які отримали травми при захисті Батьківщини, також цивільне населення, яке постраждало внаслідок воєнних дій та після перенесених захворювань.
Моя робота - це щоденне тренування пацієнта у відповідності до затвердженого плану реабілітації. Спільно з фізичним терапевтом ми працюємо над м’язовим тонусом пацієнта, для уникнення контрактур, підтримки рухливості суглобів та відновлення втрачених функцій.
Приємно бачити пацієнта при виписці з відділення, коли чітко усвідомлюєш результат своєї праці і бачиш з якими покращеннями він виписується.
Усі працівники Центру згадують перші місяці після відкриття, коли у відділення потрапив Девід – іноземець, французький легіонер. Усіх вразила його доля. В попередньому житті, під час своєї служби, йому врятували життя друзі-українці. І від початку повномасштабної війни він з далекої країни приїхав в Україну на допомогу своїм друзям. Захищаючи нашу Батьківщину він отримав проникаюче поранення голови з ураженням головного мозку..
Після операції та лікування в нейрохірургічному відділення на десятий день Девід був переведений в Центр реабілітаційної медицини з геміпарезом, з обмеженням рухів, з втратою здатності рухатися самостійно.
За період реабілітації завдяки щоденним тренуванням, бажанням пацієнта до відновлення, комплексної праці усієї реабілітаційної команди вдалося відновити об’єм рухів верхніх кінцівках на 80%, об’єм рухів в нижніх кінцівках на 95%, відновилися навички ходьби повністю та здатність до самообслуговування.
Люди з різних країн світу допомагають захистити нашу Україну.
- Велика повага, шана та подяка друзям нашої країни!
Центр реабілітаційної медицини, став місцем відродження та нових можливостей для багатьох українців в період війни, та в майбутньому в післявоєнний час. А відновлене досвідченою командою з допомогою високотехнологічного обладнання тіло дарує сотням українців можливість продовження довгого та щасливого життя в незалежній, вільній Україні.
Проект «Партнерство між лікарнями - партнери зміцнюють здоров'я» фінансується за рахунок коштів Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) https://www.bmz.de/en в рамках грантової програми «Підтримка партнерств в сфері охорони здоров’я» https://hospitalpartnerships.org/...//www.bmz.de/enDeutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) https://www.giz.de/en/html/index.html